alex-machado-80sv993lUKI-unsplash

Ajankohtaista

Referenssi: Alupro Oy

On toukokuuta 14, 2020
Tuusulalainen Alupro Oy suunnittelee, valmistaa ja asentaa arkkitehtonisia metallipintoja. Todennäköisesti jokainen helsinkiläinen on kohdannut yrityksen tuotteita, sillä Alupro on toimittanut metallisäleikköjä, turvakaiteita tai muita turvallisen rakentamisen ratkaisuja esimerkiksi keskustakirjasto Oodiin, Helsinki-Vantaan lentoasemalle sekä useisiin pääkaupunkiseudun kauppakeskuksiin.

Yhtiön liikevaihto on noin 11 miljoonaa euroa ja se työllistää useita kymmeniä ihmisiä.

Alupron toimitusjohtaja Jukka Hämäläinen kertoo, että tietotekniikan rooli on kriittistä yrityksen liiketoiminnalle. Alupro käyttää esimerkiksi paljon suorituskykyä vaativia ohjelmistoja, kuten 3D- ja piirto-ohjelmistoja. ”Toimitamme suuria tiedostoja arkkitehtitoimistoille ja vaihdamme paljon tietoa, jolloin on äärimmäisen tärkeää, että tieto on turvatusti tallessa ja suojassa ja että se liikkuu hyvin,” Hämäläinen pohtii.

Alupro on jo pitkään ulkoistanut IT-toimintonsa VM IT:lle ja toimitusjohtaja Jukka Hämäläinen on ollut ratkaisuun erittäin tyytyväinen.

”IT ei ole meidän ydinosaamistamme, vaan haluamme panostaa siihen mitä osaamme nyt ja mitä haluamme tehdä tulevaisuudessa paremmin”, Hämäläinen toteaa. ”VMIT:n kanssa on ollut helppo tehdä töitä. Vasteajat ovat lyhyitä, ja he ovat meille sopivan kokoinen talo. He ovat osaavia ja heillä on hyvät resurssit taustalla. Sen lisäksi olemme tehneet pitkään töitä yhdessä, ja he ovat rakentaneet yrityksen IT-infraa kanssamme yhdessä.”

Suunnittelu- ja tuotekehitystyötä paljon tekevällä yrityksellä tietoturvan merkitys korostuu. Viime vuosina Alupron ja VM IT:n yhteistyössä onkin painottunut esimerkiksi monivaiheisen tunnistautumisen ratkaisujen käyttöönotto.

Alupron suunnitelmissa on kasvaa ja tuottaa asiakkailleen omien ydintoimintojen mukaisia palveluita entistäkin paremmin. VM IT on tulevaisuudessakin kiinteästi osana Alupron liiketoimintaa ja kasvua.

”Olemme menneet nämä vuodet yhdessä eteenpäin VM IT:n kanssa enkä näe mitään syytä miksi emme voisi myös kasvaa yhdessä”, Hämäläinen päättää.