AdobeStock_59567357

Ajankohtaista

Etätyö kasvattaa tietoturvariskejä eikä kaikkia ongelmia edes huomaa ennen kuin on myöhäistä – ota ainakin nämä asiat huomioon yrityksesi tietoturvatyössä

On lokakuuta 28, 2020

Hyvä tietoturva on paitsi turvallisuuskysymys, myös kriittistä liiketoiminnan kasvulle.

Etätyön suosion kasvaessa yritysten täytyykin huolehtia, että kotikonttoreilla työskentely on paitsi tehokasta, niin myös turvallista. Työkoneiden nopea siirto toimistoilta koteihin toi mukanaan useita tietoturvariskejä, joihin kannattaa viimeistään nyt perehtyä.

Kyberturvallisuuskeskuksen tietoturva-asiantuntija Aino-Maija Väyrynen kertoi 12.10. Helsingin Sanomien haastattelussa, että suojaamattomien laitteiden määrä Suomen verkoissa kasvoi maaliskuussa neljänneksellä vuoden alusta.

On selvää, että tällöin myös väärinkäytösten ja tietoturvavahinkojen riskit kasvavat merkittävästi.

Kannattaa esimerkiksi selvittää, kulkeeko etäyhteyksillä organisaation tietoliikenne salatun VPN-yhteyden kautta vai avoimessa ja suojaamattomassa verkossa.

Tietoliikenteen lisäksi kannattaa selvittää tietokoneiden kameroiden tietoturva, sekä ohjelmistojen käyttäjähallintaan liittyvät kysymykset.

Ongelmia lisää se, että kaikki tietoturvariskit ja it-ongelmat eivät ole näkyviä. IT-tuki ei pysty korjaamaan sellaisia vikoja, joista se ei tiedä.

Me VM IT:llä käytämme suomalaista Applixure-ohjelmistoa, jonka ansiosta pystymme ennaltaehkäisevästi paikallistamaan ja korjaamaan sellaisetkin ongelmat ja uhat, jotka eivät koskaan näy käyttäjälle. Lisäksi ohjelmisto tarjoaa asiakkaalle läpinäkyvyyden palvelun toiminnasta.

Ota yhteyttä, niin voimme keskustella yrityksesi tietoturvatarpeista tarkemmin.