AdobeStock_59567357

Ajankohtaista

Asianajotoimistoissa luottamuksellisen tiedon täytyy säilyä turvassa

On huhtikuuta 21, 2020

Asianajotoimistoissa luottamuksellisen tiedon täytyy säilyä turvassa

VM IT:llä on ollut kunnia työskennellä useiden asianajotoimistojen kanssa. Voit lukea sivuiltamme asiakkaidemme kokemuksia yhteistyöstämme.

Asianajotoimistoissa sähköisen viestinnän turvallisuus ja luottamuksellisuus ovat ehdottoman tärkeitä. Sähköpostien salauksen lisäksi täytyy varmistua siitä, miten suojaudutaan huijaus- ja kalasteluviesteiltä, kuten toimitusjohtajahuijauksilta, sekä miten tieto hävitetään ja arkistoidaan lainmukaisesti. Toimiva ja turvallinen etätyö puolestaan edellyttää, että kotitoimistojen verkkoyhteydet ja laitteet ovat tietoturvallisia.

Luottamuksellista tietoa käsittelevien asianajotoimistojen kannalta onkin kriittistä, että niiden toimintaympäristössä on toteutettu korkealaatuiset riskienhallinnan ja tietoturvauhkien analyysit ja toimenpiteet. Näillä voidaan estää liiketoimintaa uhkaavat haavoittuvuudet.

Tiedon säilyttämisen osalta on hyvä muistaa, että esimerkiksi pilvipalveluiden palveluntarjoajan omassa tietojen varmistuksessa säilytysaika saattaa olla yllättävän lyhytaikainen. VM IT:n varmuuskopiointipalvelulla säilytysajasta voidaan sopia asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Varmuuskopiointipalvelu soveltuu palvelimien, työasemien ja pilvipalveluiden varmistukseen. Palvelun toimintaa valvotaan koneellisesti ja tiedot ovat sopimuksen mukaan palautettavissa.

Euroopan unionin tietosuoja-asetuksen (GDPR) edellyttämää valmiutta todentaa riittävät tietosuojatoimenpiteet voi vahvistaa IT-palveluiden kattavalla kartoituksella. Kartoituksen ansiosta saadaan luotettava läpileikkaus yrityksen IT-toimintojen kunnosta ja mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä.

Kannattaakin tarkistaa, mitä kaikkea nykyisen IT-toimittajan kanssa tehty palvelusopimus sisältää. Kattaako palvelu esimerkiksi pilvipalvelun varmuuskopioinnit, laitteiden ja ohjelmistojen proaktiivisen päivittämisen sekä asianmukaisen raportoinnin? Lisäksi varmista, onko tarvittavat päivitykset tehty, ovatko takuut voimassa ja ovatko laitteet ja ohjelmistot ajantasaisia. VM IT:n kartoituspalvelulla saat tarvittaessa kattavan kuvauksen yrityksesi IT-ympäristön ja tietoturvan nykytilasta ja suosituksen tarvittavista muutoksista.

Ota yhteyttä, niin voimme keskustella yrityksesi tarpeisiin sopivista palveluista tarkemmin.